Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Το Καστελόριζο είναι Ελλάδα!! Χωρά αμφισβήτιση?

Καλημέρα σας αγαπημένη μου γειτονιά!Τ οθέμα που είχα προγραμματίσει ν΄αναρτήσω σήμερα, ήταν τελείως διαφορετικό, όπως προέκυψε το παρακάτω και νομίζω ότι χρήζει άμεσης προτεραιότητας.
Το e-mail αυτό μου το έστειλε αγαπημένη φίλη και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.έγω πάντως τη κάρτα, την έχω έτοιμη για αποστολή!

παράκληση το EMAIL αυτό να κάνει το γύρo του κόσμου,
Από τον Καθηγητή του ΕΜΠ Ευριπίδη Μπίλη:
Για τους σοβαρότατους λόγους
που αναφέρει κατωτέρω ο συνάδελφος Θεόδωρος Καρυώτης
παρακαλείστε να στείλετε ταχυδρομικώς μία οποιαδήποτε κάρτα στο Καστελλόριζο, στη δ/νση:
όχι μονό τώρα αλλά και Χριστούγεννα και Πάσχα.
Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο
Μεγίστη , 851 11 Καστελόριζο
Δωδεκάνησα
Ελλάδα
Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη:

Megisti Municipality or Elementary School Megisti , 851 11, Kastelorizo , Dodekanisa , GREECE. Παρακαλείστε να διαβάσετε το πιο κάτω κείμενο του Καθηγητή Καρυώτη για να αντιληφθείτε τη σημασία της αποστολής.
Στόχος, να κατακλυσθεί το Ελληνικό Καστελλόριζο με κάρτες από όλον τον απανταχού του κόσμου Ελληνισμό.
Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
«ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ !!! ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ...... ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ !!!

μια κάρτα δεν κοστίζει, αξίζει ... ΜΙΑ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ!!!!!!
Διευθυνση: Megisti Municipality or Elementary School Megisti , 851 11, Kastelorizo , Dodekanisa , GREECE
Παρά την σπουδαιότητα του Καστελόριζου οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικές.
Από τον Νοέμβριο υπάρχουν πληροφορίες πως η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών
του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα.

Καλούμε όλους τους Έλληνες ,Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο .. Επιμένουμε να σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί. Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό του Ελληνισμού. Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία μας σηματοδοτεί πολλά.
Μια μικρή θυσία, να αγοράσουμε, να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε μια κάρτα, θα αναδείξει στους πάντες πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται.

Βλέποντας το Καστελόριζο από ένα χάρτη της ανατολική Μεσογείου, θα δείτε πως το νησί αποτελεί ένα κόμβο, που δένει γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο μας. Χωρίς το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, καθιστώντας αδύνατη, την δυνατότητα κοινής ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, όπως επίσης και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος,.
Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), αν τύχει σωστής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον, θα μπορεί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την χώρα και να την βγάλουν από τα αδιέξοδα που την οδηγούν επιλογές υποτέλειας τύπου ΔΝΤ..
Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, «αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη "Ηρόδοτος", που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» [1]. Ο καθένας μας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί την τοπο-στρατηγική σπουδαιότητα του Καστελόριζου, χωρίς το οποίο Ελλάδα και Κύπρος δεν θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη.

Αναφερθήκαμε ήδη στην σπουδαιότητα της πρόσφατης συμφωνίας καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Η Κύπρος έχει ήδη κάνει παρόμοιες κινήσεις επί Τάσσου Παπαδόπουλου με την Αίγυπτο και τον Λίβανο. Απορήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν κάνει παρόμοια κίνηση αφού η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, δεν αποτελεί μόνο οικονομική προτεραιότητα, αλλά αποτελεί εθνική ανάγκη για την επιβίωση του Ελληνισμού στον γεωπολιτικό χάρτη, και αυτό διότι τα χωρικά μας ύδατα συμπίπτουν, και αυτό οφείλεται στις δυνατότητες που μας παρέχει η ευλογία της ύπαρξης του Καστελόριζου ....;»
Υπάρχει ακόμη κι άλλο κείμενο, αλλά είπα να μην σας κουράσω, Τα σπουδαιότερα τα διαβάσατε.
παράκληση το EMAIL αυτό να κάνει το γύρω του κόσμου.
μιας και έχουμε πουλημένους πολιτικούς ας κάνουμε ότι μπορούμε εμείς.

Μερικές φωτογραφίες από το  νησί μας:και κάποιες πληροφορίες:

Καστελόριζο 

Το Καστελόριζο, το πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας, απέχει από τις Τουρκικές Ακτές μόλις 2 ναυτικά μίλια. Το επίσημο όνομά του, Μεγίστη, το πήρε λόγω του ότι είναι το μεγαλύτερο από ένα σύμπλεγμα δεκατεσσάρων μικρών νησιών.

Τόπος γραφικός και όμορφος, το Καστελόριζο, προσφέρει στον επισκέπτη γαλήνιες στιγμές αφού αν και τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται τουριστικά, οι επισκέπτες του παραμένουν λίγοι. Ανάμεσά τους όμως και κάποιοι ιδιαίτερα εκλεκτοί, όπως οι φώκιες Μονάχους Μονάχους.
Λιμάνι και μοναδικός οικισμός του νησιού είναι το Καστελόριζο. Λέγεται ότι είναι το καλύτερο φυσικό λιμάνι στη Μεσόγειο. Τα παραδοσιακά αρχοντόσπιτά του απλώνονται κατά μήκος της ακτογραμμής, μπροστά από έναν επιβλητικό κόκκινο βράχο. Το ερειπωμένο πια Κάστρο που βρίσκεται στην κορυφή του είναι και αυτό που έδωσε το όνομα στο χωριό και το νησί (Castello Rosso Καστελόριζο). Δίπλα στα ερείπια βρίσκεται ένα χαμάμ και ένας αναστηλωμένος ανεμόμυλος, ενώ πιο κάτω Δωρικές κολόνες φανερώνουν το σημείο όπου βρίσκεται άριστα διατηρημένος Ναόσχημος Τάφος.
Μέσα στο χωριό υπάρχουν οι εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Δημητρίου, ο Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με έντονα γοτθικά στοιχεία καθώς επίσης και ένα τζαμί.
Στη δυτική πλευρά του Καστελόριζου βρίσκεται το σημαντικότερο μνημείο του νησιού, το Παλαιόκαστρο. Πρόκειται για αρχαίο οικισμό με πολλά κτίσματα και δεξαμενές. Στη δωρική ακρόπολη του 3ου αιώνα π.Χ. σώζεται μια επιγραφή που περιλαμβάνει τον όρο Μεγίστη. Στην περιοχή, στη θέση Λιμενάρι, υπάρχουν και τα Κυκλώπεια Τείχη.
Στο νότιο σημείο του νησιού βρίσκεται το Γαλάζιο Σπήλαιο, το οποίο λέγεται και Σπήλαιο Παραστά ή Φώκιαλη. Το σπήλαιο είναι γνωστό για τους σταλακτίτες του και τις θαυμάσιες αποχρώσεις που δίνει στα τοιχώματά του το νερό. Στο Γαλάζιο Σπήλαιο μπορεί κανείς να πάει με βάρκα.
Στο Καστελόριζο θα βρείτε και ξενοδοχείο για να μείνετε μερικές μέρες αν θέλετε.

16 σχόλια:

 1. Καλημέρα Γεωργία!Θά ειδοποιήσω καί τόν αδελφό μου στήν Αυστραλία!Εχουμε πολλόύς φίλους στήνΑυστραλία από Καστελόριζο!Αυτό δέν θά περάση!Φτάνη πιά!Εχουμε προσκυνημένους πολιτικούς δυστηχώς φίλη μου!Καλή σου μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. DIMI μου, σ΄ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση και τη κίνηση που σκέφθηκες να κάνεις, κι εγώ θα επικοινωνήσω με Γαλλία, Γερμανία, Καναδά και Η.Π.Α. ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!όπως εσύ, έχω κι εγώ αγανακτήσει!
  Όμως αν θέλεις και μπορείς, επειδή έχεις περισσότερους αναγνώστες, κάν΄το ανάρτηση και στο δικό σου ιστολόγιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πανεμορφο... πρεπει να το επισκεφτω συντομα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω ναι!Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ πάει, όμως προσεχώς θα το κανονίσω.Προς το παρόν ας στείλουμε τις κάρτες μας!Είναι επιτακτική ανάγκη!Δε θέλουμε άλλα υπόθεση "Ίμια"!

   Διαγραφή
 4. Beautiful photos and post!!!
  Have a nice day! and my G+...

  Besos, desde España, Marcela♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Thank you so much! Ιf you want send a postcard in Kastelorizo.It is a Greek island and unfortunately, they want for own, other countries.Kisses!

   Διαγραφή
 5. Θα στειλουμε και μεις και θα το πω σε συγγενεις στο εξωτερικο.Σπουδασα σε νησι του ανατολικου Αιγαιου και δεν μου αρεσε να ξυπναω καθε πρωι απο τουρκικα μαχητικα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπράβο!!έτσι!!Ας αντιδράσουμε, ειδικά εσύ που έχεις και τέτοια εμπειρία!Φιλάκια!

   Διαγραφή
 6. ελεος πια!
  εννοειται ειναι Ελλαδα κ πρεπει να κανουμε τα παντα για να μεινει κιολας Ελλαδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βομβαρδισμός από κάρτες λοιπόν!!!!Το Καστελόριζο και το σύμπλεγμα των νησίδων του είναι Ελλάδα!

   Διαγραφή
 7. Η κόρη μου εχει πολλούς φίλους στο εξωτερικό. Θα κάνουμε ότι μπορούμε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. έτσι μπράβο, κορίτσι μου!Διαδώστε το, όπως μπορείτε.Ο σκοπός είναι να φθάνουν οι κάρτες διαρκώς!Ευχαριστώ!

   Διαγραφή
 8. Ρε παιδια ειναι δυνατον? δηλαδη που εχουμε φτασει στο σημειο να αμφισβητουμε τετοια πραγματα?Την καρτα την στελνω αυριο πρωι!
  xo
  Anastasia
  http://natbeesfashion.blogspot.co.uk/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μπράβο σου !Στείλε τη κάρτα και πες στο παντού, όπου νομίζεις ότι θα υπάρξει ανταπόκριση!
  Ας κάνουμε κάτι όλοι μαζί και μόνοι μας, χωρίς όλους αυτούς, που δήθεν προασπίζονται τα συμφέροντα αυτού το τόπου!Είμαστε Έλληνες,ας μη το ξεχνάμε!Το κεφάλι μπορούμε και πρέπει, να το έχουμε ψηλά!
  Θα σε επισκεφθώ το συντομότερο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. είναι πραγματικά πανέμορφο το Καστελόριζο,θα ήθελα πολύ να το επισκευθώ!

  Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. το Καστελόριζο είναι αναντίρρητα Ελλάδα!!
  ευχαριστούμε για τις υπέροχες φωτογραφίες που μοιράστηκες μαζί μας...
  τα φιλιά μου..και την πιο όμορφη Καλημέρα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή