Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Ο δάσκαλος παράδειγμα προς μίμηση

Καλημέρα στην όμορφη γειτονιά!
Η σημερινή ανάρτηση έχει σχέση με τους όμορφους ανθρώπους.Όταν συναντάμε τέτοιους ανθρώπους ή ακόμα κι αν ακούμε ή διαβάζουμε για αυτούς, είναι επιβεβλημένο (κατά την άποψη μου πάντα) να  διαδίδουμε τις  πράξεις που τους έκαναν να ξεχωρίσουν και να επιβεβαιώσουν την έννοια "Άνθρωπος".
Posted by καλα νεα on Jun 29, 2012 in Πολιτισμος | 1 comment

Όταν ο Άγγελος Πατσιάς διορίστηκε στο δημοτικό σχολείο του Φουρφουρά, ένα μικρό ορεινό χωριό, 45 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Ρεθύμνου, αποφάσισε πως θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να αλλάξει την εκπαίδευση των μικρών παιδιών, και τα κατάφερε.
Σε αυτό το φοβερό σχολείο οι μαθητές κάνουν κι άλλα πράγματα εκτός από το να διαβάζουν – μαθαίνουν να χορεύουν, να τραγουδούν, να παίζουν θέατρο, να καλλιεργούν μποστάνια, να αγαπούν τη φύση κάνοντας μάθημα έξω στην ύπαιθρο, αλλά και να χρησιμοποιούν την τεχνολογία – για του λόγου το αληθές παρακολούθησαν μαθήματα γαλλικών μέσω Skype, διαδραστικές διδασκαλίες με σχολεία από όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν και τη δική τους διαδικτυακή τηλεόραση (fourfourastv), με εκπομπές που συμμετέχουν τα ίδια τα παιδιά, ανοίγοντας έτσι ένα δίαυλο επικοινωνίας του σχολείου με άλλα σχολεία στην Ελλάδα.
Ο Άγγελος Πατσιάς όμως δεν σταμάτησε εκεί – ίδρυσε και τον “Ορεινό Αγροτικό Συνεταιρισμό” σε συνεργασία με άλλα σχολεία της Κρήτης, μέσω του οποίου οι μαθητές πωλούν τα προϊόντα που μόνοι τους παράγουν για να εξασφαλίζουν χρήματα για τις ανάγκες των απομονωμένων σχολείων της Κρήτης.

Σχόλιο: Τέρψα Δημητρίου24 July 2012
Είναι εντυπωσιακό. Εχω ενθουσιαστει με τις τόσο ωραίες ιδέες που εφαρμόζουν αυτοί οι φωτισμένοι δάσκαλοι.Είναι μια νότα αισιοδοξίας σε όσα βλέπουμε τελευταία να διαδραματίζονται στη χώρα μας.Θα προωθήσω το μήνυμα σε όλους τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς .Πρέπει να προβληματιστούμε για όσα μπόρούμε να κάνουμε στα σχολεία μας.Αν έχουμε όραμα για τη παιδεία αυτό το βίντεο είναι ένα φωτεινό παράδειγμα που μακάρι να επηρεάσει πολλούς από μας.Συγχαρητήρια για όλα αυτά που έχετε επιτύχει και εύχομαι να έχετε δύναμη να συνεχίσετε.
Μακάρι την απήχηση που είχε στη σκέψη και τη ψυχή έστω κι ενός συναδέλφου του, να έχει και σε πολλούς άλλους.
Υ.Γ. Αναζητήστε το άρθρο  στα kala-nea.gr , περιλαμβάνει έναν εξαιρετικό video!

4 σχόλια:

 1. Είναι πολύ ευχάριστο να διαβάζουμε ότι υπάρχουν τελικά και τέτοιοι εκπαιδευτικοί!!!! Πρέπει να γίνει παράδειγμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς!
  Μπράβο σε αυτόν τον εκπαιδευτικό, που πάνω από όλα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιοι φωτεινοί άνθρωποι!
  μπράβο και σε σένα, αρμονία μου, που το αναδεικνύεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα Γεωργία! Την είδα πρωί πρωί την αναδημοσίευσή σου και χάρηκα ...αλλά δεν προλάβαινα να σχολιάσω!
  Μπράβο σου που μας μετέφερες ένα τέτοιο θέμα και μπράβο αυτού του Ανθρώπου!
  Φωτισμένος...μακάρι να παραδειγματιστούν κι άλλοι!
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παράδειγμα προς μίμηση αυτός ο δάσκαλος!!! Μακάρι όλοι οι δάσκαλοι να έκαναν πράγματα για τα παιδιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή