Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Αργοπεθαίνει όποιος......Pablo Neruda


Τελικά τι σου είναι το μυαλό!!!Τι παράξενους συνειρμούς κάνει!!Το όνειρο κυκλοφόρησε σήμερα στη γειτονιά μας,με πρώτο που διάβασα, το ποίημα της @iris..και μένα μου ήρθε αυτό, αγαπημένο από χρόνια.Έψαξα λιγάκι να το βρω, αλλά να΄το & χαίρομαι που το μοιράζομαι μαζί σας, είτε το ξέρετε, είτε όχι, μιας και γω όσες φορές κι αν το διαβάσω, όλο μου φαίνεται  πρωτάκουστο.
Σας το αφιερώνω blogοφιλαράκια μου

Αργοπεθαίνει όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος προτιμά το μαύρο για το άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο " ι " αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια , που μετατρέπουν ένα χασμουργητό σε ένα χαμόγελο, που κάνουν την καρδιά να κτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα.

Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει.


Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές.


Αργοπεθαίνει όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του.


Αργοπεθαίνει όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή.

 
Αργοπεθαίνει όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει.
Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής.
Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.
Pablo Neruda

15 σχόλια:

 1. Πολύ όμορφη ανάρτηση...
  Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όμορφο ,μου το ξαναθύμισες,πολλά φιλιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα Γεωργία , ναι καιρός είναι να το διαβάζουμε ξανά και ξανά μέσα στην αβεβαιότητα που ζούμε κάποια γραπτά μας δίνουν άλλη διάθεση , να είσαι καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. I have that same picture of the sea shell. Isn't it the prettiest picture ever? This book sounds interesting. Thank you for suggesting it to us all.
  ~Sheri at Red Rose Alley

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Oh, your roses on your Header are just perfect for Easter.
  Much love,
  ~Sheri

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το λατρεύω αυτό το ποίημα κορίτσι μου γλυκό!
  Έκανες πολύ καλά και το αναδημοσίευσες!
  Κάθε στίχος και μια τεράστια αλήθεια!
  Καλή σου μέρα Γεωργία μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ίσως αν κάθε στίχο ,το κάναμε ένα όμορφο πίνακα και γεμίζαμε
  σε εμφανή σημεία το σπίτι μας , μπορεί η ζωή να γινόταν ακόμη πιο ωραία !
  Καλή σου μέρα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κάθε στίχος μια αλήθεια!!!!να σαι καλά!!!!
  φιλιά!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Υπέροχο! Γεμάτο αλήθειες... Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. I love Pablo Neruda... I have read all his poetry books! I like reading his works in Spanish or in Italian, as I feel that when translated into English the poems lose their main ingredient: Passion!

  LOVELY POST!

  CIAO!

  ANNA
  x

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. I love Pablo Neruda!!!
  Nice blog!!!
  Do you like to follow each other?
  Let me know...
  See you soon...
  expressyourself.paolalauretano

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Το γνωρίζω και είναι ένα από τα αγαπημένα μου :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καλώς σε βρίσκω, Γεωργία! Τι όμορφο ποίημα, μακάρι όλοι να το διαβάζαμε κάθε πρωί και να ζούσαμε τις μέρες μας αλλιώς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή