Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Υπάρχει ακόμα ελπίδα?


Υπάρχει ακόμα ελπίδα?  Εσείς τι λέτε?

Ο στάβλος που γίνεται λαχανόκηπος για άπορους

Φαίνεται πως πραγματοποιείται το όραμα για τη διαμόρφωση ενός μεγάλου λαχανόκηπου για άπορες οικογένειες στο Ηράκλειο. Η υλοποίηση αυτής της προσπάθειας αφενός φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας για την κάλυψη των αναγκών οικογενειών που αδυνατούν να αγοράσουν κηπευτικά, αφετέρου αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης και προώθησης αντίστοιχων πρωτοβουλιών που υλοποιούνται με πολύ εθελοντική πρωτοβουλία.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο λαχανόκηπος που διαμορφώνεται σε ακίνητο έκτασης 10 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του δήμου Ηρακλείου στην περιοχή του Καρτερού χρησιμοποιείτο παλαιότερα για το στάβλισμα ζώων ενώ ήταν επί πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρήθηκε η χρήση του ώστε να διαμορφωθεί σε λαχανόκηπο για τις ανάγκες απόρων πολιτών στο πλαίσιο υλοποίησης κοινωνικών δράσεων.
Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται με τη συνεργασία του Συλλόγου Τριτέκνων του Ηρακλείου. Χάρη στις εργασίες των υπηρεσιών του δήμου, την προσωπική εργασία των δικαιούχων και τις δωρεές υλικών από επιχειρήσεις της πόλης το ακίνητο καθαρίστηκε, οργώθηκε και τοποθετήθηκε δίκτυο άρδευσης και κατατμήθηκε.
Τις επόμενες ημέρες θα περιφραχτεί και θα φυτευτεί με κηπευτικά που θα καλύψουν τις ανάγκες τόσο των οικογενειών των δικαιούχων όσο και του παντοπωλείου, που λειτουργεί στο πλαίσιο της ίδιας πράξης.
Τον υπό διαμόρφωση λαχανόκηπο του δήμου Ηρακλείου επισκέφτηκαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δέσποινα Συγγελάκη, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων και δημοτικός σύμβουλος, Μανώλης Αχλαδιανάκης για να επιθεωρήσουν την πορεία των εργασιών.

22 σχόλια:

 1. Πολύ καλό!! ... και ναι ! Πάντα υπάρχει ελπίδα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα και μια όμορφη Κυριακή εύχομαι!Φαντάζεσαι να έφευγαν επιτέλους οι φυλακές από τον Κορυδαλλό μας και να γινόταν εκεί ένας απέραντος χώρος πρασίνου και λαχανόκηποι για τον κόσμο?Φιλιά!

   Διαγραφή
 2. Dearest Georgia,
  This is a noble idea and it will really help! It might even teach people to start growing some vegetables on their own. It looks like back in my childhood, in Limburg of The Netherlands...
  Hugs to you and happy weekend!
  Mariette

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Dear Mariette, yes!this is a noble idea.. and now, in Greece,the people start growing vegetables & fruits.
   Kisses again & thank you!

   Διαγραφή
 3. πολυ καλη ιδεα αυτη!!μακαρι να υπαρχξουν κι αλλες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα, καλή μου!Απ ότι φαίνεται έχει αρχίσει και γίνεται σε διάφορες περιοχές αλλά συνήθως με ιδιωτική πρωτοβουλία.Το καλό στην περίπτωση είναι η παραχώρηση του δημοτικού χώρου (ανεκμετάλλευτου)στους δημότες.Ας ελπίσουμε και σε άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες!Φιλιά!

   Διαγραφή
 4. Γεωργία μου καλησπέρα! Ναι υπάρχει ελπίδα.. και ναι λειτουργούν σε πολλούς δήμους λαχανόκηποι! Πολλά φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι Κατερίνα μου το γνωρίζω ότι λειτουργούν και αλλού, αλλά πιο πολύ με ιδιωτική πρωτοβουλία και σε ιδιωτικούς χώρους!Το θέμα είναι η Αυτοδιοίκηση να παρέχει στους δημότες ότι καλύτερο μπορεί και εδώ η παραχώρηση του δημοτικού χώρου, αξίζει πολλά σαν πρωτοβουλία.Φιλάκια!

   Διαγραφή
 5. Θαυμάσια πρωτοβουλία του δήμου και υπάρχει ελπίδα για εκείνους που έχουν ανάγκη και για την κοινωνία που ένας τόπος άχρηστος και παραμελημμένος θα γίνει όαση πρασίνου !
  Καλό Σ/Κ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς έτσι , καλή μου, το βλέπω κι εγώ.Να έχεις μια πολύ όμορφη Κυριακή & πολλά φιλιά!

   Διαγραφή
 6. Τον τελευταίο καιρό αρκετοί δήμοι έχουν διαμορφώσει τέτοιους λαχανόκηπους. Είναι όντως ωραία ιδέα και ελπιδοφόρα. Φιλιά, καλό Σ/Κ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μακάρι να γίνουν κι άλλες ακόμα πιο ουσιαστικές κινήσεις.Οι Δήμοι είναι, υποτίθεται, η πιο κοντινή μορφή εξουσίας στον απλό πολίτη.Ας ξεκινήσουν από κει οι αλλαγές, μπας και το δούμε και σε ανώτερες βαθμίδες.Φιλιά και ευχαριστώ που περνάς!

   Διαγραφή
 7. Αν δεν υπήρχε ελπίδα... αλίμονό μας!!!
  Ευτυχώς υπάρχει!!!
  Φιλιά!!!
  Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι για το "υπάρχει"!Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!

   Διαγραφή
 8. Μπράβο! είναι πολύ καλή ιδέα αυτή.
  Καλό Σ/Κ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι,Ελένη μου, μακάρι να δούμε κι άλλες!Φιλιά!

   Διαγραφή
 9. Ούτε μπαλκόνι δεν πρέπει να μένει ακαλιέργητο.
  Σήμερα όλο και περισσότεροι πεινάνε και κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εκεί πρέπει να είμαστε, κορίτσι μου...στο "όλοι μαζί", το ουσιαστικό όμως!..όχι στα λόγια, για τα λόγια και δεν εννοώ τους απλούς πολίτες!Φιλάκια και μια όμορφη, ξεκούραστη Κυριακή!

   Διαγραφή
 10. Πολυ καλη ιδεα!!! Συγχαρητηρια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα!Μακάρι να βρει μιμητές και σε άλλες πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τον πολίτη που υποφέρει!Φιλάκια!

   Διαγραφή
 11. Well done!!! I t' s an interesting, lovely and useful idea.
  Kisses
  Alessandra

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Yes, good idea.. but we want more ideas and actions.Kisses,my friend!Have a nice day!

   Διαγραφή