Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Έχεις 2 επιλογές! Μια αληθινή ιστορία ανθρωπιάς!!!!

Καλησπέρα σας. 
Πριν λίγο, πήρα αυτή την ιστορία σε μήνυμα από ένα φίλο (και τον ευχαριστώ πολύ)και σκέφθηκα πως αν την διαβάσετε απόψε, θα έχετε ένα πολύ ενδιαφέρον  βράδυ, αναλογιζόμενοι αν κι εσείς έχετε κάνει κάτι παρόμοιο ή πως μπορείτε να το κάνετε.
Σκορπίστε χαμόγελα και πράξεις  ανθρωπιάς, σε εσάς δεν κοστίζουν τίποτα, ενώ αξίζουν πολλά για αυτούς που θα τα λάβουν...και όχι δεν είμαι αιθεροβάμων, συνεχίζω να πιστεύω στους ανθρώπους και στις δυνατότητες τους, για την δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας.Τι θα έκανες εσύ; Θα διάλεγες, σίγουρα..
Μην κοιτάξεις για κάτι αστείο σ' αυτό το κείμενο, δεν υπάρχει, μα διάβασέ το.
Η ερώτηση είναι: Θα έκανες την ίδια επιλογή ;

Σε ένα δείπνο, για φιλανθρωπικό σκοπό, ενός σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ο πατέρας ενός αυτιστικού παιδιού διηγήθηκε την παρακάτω ιστορία, που δεν θα την ξεχάσει κανείς απο όσους την άκουσαν εκείνη τη μέρα.

Μετά την τελετή, έκανε μια ερώτηση.
"Όταν η φύση δεν παρεμποδίζεται απο εξωτερικές επιρροές, όλα γίνονται τέλεια.
Ακόμα ο γιος μου, ο Shay, δεν μπορεί να μάθει τα πράγματα όπως τα άλλα παιδιά. Δεν μπορεί να καταλάβει τα πράγματα όπως τα άλλα παιδιά. Πού είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων στο γιο μου;"

Όλοι στην αίθουσα αναρωτιόνταν σιωπηλά και γεμάτοι απορία.
Ο πατέρας συνέχισε.

"Όταν ένα παιδί σαν τον Shay που είναι πνευματικά ανάπηρο, έρχεται στη ζωή, η ευκαιρία να καταλάβεις την αληθινή ανθρώπινη φύση είναι, το πώς οι υπόλοιποι άνθρωποι θα συμπεριφερθούν σ' αυτό το παιδί."
Και αφηγήθηκε την παρακάτω ιστορία, που θα σας παρακαλέσω θερμά να διαβάσετε μέχρι το τέλος της..

Ο Shay κι εγώ, περάσαμε έξω απο ένα πάρκο, όπου κάποια αγόρια που γνώριζαν τον Shay, έπαιζαν μπέιζμπολ.
Ο Shay με ρώτησε, "μπαμπά, νομίζεις ότι θα μ' αφήσουν να παίξω μαζί τους;"
Εγώ ήξερα ότι τα περισσότερα αγόρια, δεν θα ήθελαν κάποιον σαν τον Shay στην ομάδα τους.
Μα ήξερα, και καταλάβαινα σαν πατέρας, ότι αν του δινόταν η ευκαιρία να παίξει, θα του έδινε πολύ μεγάλη χαρά και επίσης ένα αναγκαίο αίσθημα ένταξης, μαζί με κάποια εμπιστοσύνη που θα γινόταν αποδεκτός από τα άλλα παιδιά, παρά την αναπηρία του.
Πλησίασα λοιπόν ένα απο τα παιδιά, και το ρώτησα χωρίς βέβαια να περιμένω και πολλά, αν ο Shay θα μπορούσε να παίξει μαζί τους.
Το αγόρι κοίταξε γύρω του σαν να ζητούσε κάποια υποστήριξη, μα στο τέλος απάντησε, "χάνουμε έξι γύρους, και το παιχνίδι είναι στον όγδοο γύρο. Γιατί όχι, μπορεί να παίξει στην δική μας ομάδα, και θα προσπαθήσουμε να τον βάλουμε να παίξει στον επόμενο γύρο, να αποκρούσει τις βολές αν το θέλει.
Ο Shay πήγε με δυσκολία μέχρι τον πάγκο της ομάδας, για να φορέσει την μπλούζα της ομάδος. Τον παρακολουθούσα με μάτια δακρυσμένα και μια θέρμη στην καρδιά μου.
Τα αγόρια της ομάδας, είδαν την χαρά μου, που τον αποδέχτηκαν στην ομάδα τους.

Στο τέλος του όγδοου γύρου, η ομάδα του Shay νικούσε μερικούς πόντους, αλά ήταν ακόμη πίσω τρείς πόντους για να κερδίσουν τον γύρο.
Στην αρχή του ένατου γύρου, ο Shay έβαλε το γάντι και έπαιξε δεξιά στο γήπεδο.
Αν και οι μπαλιές δεν ήρθαν προς την κατεύθυνσή του, έδειχνε ενθουσιασμένος, δείχνοντας την χαρά του, και μόνο που βρισκόταν εκεί, χτυπώντας όλο χαρά τα χεράκια του.
Το χαμόγελό του ήταν απο το ένα αυτί στο άλλο, όταν με κοίταζε που τον χαιρετούσα απο την εξέδρα.

Προς το τέλος του ένατου γύρου, η ομάδα του Shay πήρε κι άλλους πόντους.
Με δύο παίκτες έξω, και τρείς έξω απο την βάση, οι πιθανότητες να κερδίσει γύρους, ήταν κοντά στην βάση, και ο Shay καθορίστηκε σαν ο επόμενος για να αποκρούσει τις βολές.

Σ' αυτό το κρίσιμο σημείο, αναρωτήθηκα αν θα αφήσουν τον Shay να δοκιμάσει να αποκρούσει, και να χάσουν τις πιθανότητες να κερδίσουν το παιχνίδι.
Για μεγάλη μου έκπληξη, ..τον άφησαν!

Όλοι γνωρίζανε ότι ήταν αδύνατον να χτυπήσει ο Shay την μπάλα, τη στιγμή που δεν ξέρει καν, πώς να κρατήσει κατάλληλα το ρόπαλο, πόσο μάλλον να στοχεύσει την μπάλα.
Εντούτοις, ο Shay πήρε θέση.
Ο αντίπαλος παίχτης, που πετάει την μπάλα, αναγνώρισε ότι η ομάδα του Shay έβαλε την νίκη του παιχνιδιού σε δεύτερη μοίρα, για να δώσουν την ευκαιρία στο παιδί αυτό, να χαρεί αυτήν τη στιγμή, γι αυτό και ήρθε πιο κοντά, προσπαθώντας να τον βοηθήσει να τα καταφέρει ρίχνοντας την μπάλα απαλά στον Shay.

Στην πρώτη προσπάθεια, ο Shay κούνησε αδέξια το ρόπαλο και αστόχησε.
Ο αντίπαλος παίκτης, ήρθε ακόμη πιο κοντά του λίγα βήματα, για να του πετάξει ακόμη πιο απαλά την μπάλα. Ο Shay κούνησε πάλι αδέξια το ρόπαλο, μα αυτή τη φορά βρήκε τυχαία την μπάλα, στέλνοντάς την πολύ κοντά, και μάλιστα σε έναν αντίπαλο.

Το παιχνίδι τώρα, κανονικά θα είχε τελειώσει.
Ο αντίπαλος όμως, σήκωσε την μπάλα, και, ενώ θα μπορούσε να την πετάξει στην πρώτη βάση, βγάζοντας τον Shay έξω απο το παιχνίδι, πέταξε επίτηδες την μπάλα πολύ ψηλά, πάνω απο το κεφάλι του συμπαίκτη του, και μακρυά κι απο τους άλλους συμπαίκτες του.

Όλοι στις εξέδρες, και απο τις δύο ομάδες, άρχισαν να φωνάζουν, "Shay τρέξε στην πρώτη βάση, τρέξε, τρέξε..."
Ποτέ στη ζωή του ο Shay δεν έτρεξε τόσο μακρυά, μα έφτασε στην πρώτη βάση γεμάτος ενθουσιασμό και με ορθάνοιχτα απο χαρά μάτια, κοιτώντας γύρω του απορημένα και σαστισμένα, να καταλάβει τι άλλο πρέπει τώρα να κάνει...


Η εξέδρα συνέχισε τότε, "Shay, τρέξε στη δεύτερη βάση, Shay τρέξε..τρέξε.."
Με την ανάσα κομμένη και άτσαλα, έτρεξε προς τη δεύτερη βάση. Μέχρι όμως να φτάσει ο Shay στη δεύτερη βάση, ο δεξιός αντίπαλος είχε ήδη πιάσει την μπάλα.
Ήταν ο μικρότερος της αντίπαλης ομάδας, και είχε πλέον όλη την ευκαιρία, να γίνει ο ήρωας της ομάδας του.
Θα μπορούσε να πετάξει την μπάλα στον συμπαίκτη της δεύτερης βάσης, όπου θα έβγαζε έξω τον Shay, μα κατάλαβε τις προθέσεις του συμπαίκτη του που έριχνε τις βολές, και την έριξε ψηλά, πρός τον συμπαίκτη της τρίτης βάσης.

Ο Shay έτρεξε πρός την τρίτη βάση σαν ξετρελαμένος, καθώς οι παίκτες της ομάδας του
έτρεξαν κι εκείνοι προς τη βάση.
Όλοι φωνάζαμε, "Shay, Shay, Shay!!!"

Ο Shay έφτασε στην τρίτη βάση, αλά με την κρυφή βοήθεια του αντίπαλου παίχτη της τρίτης βάσης, ο οποίος σταμάτησε να τρέχει να προλάβει την μπάλα, για να δείξει στον Shay την σωστή κατεύθυνση, το πού ήταν η τρίτη βάση, λέγοντάς του "απο δώ, απο δώ Shay.."
Καθώς ο Shay πέρασε απο την τρίτη, τα αγόρια και των δύο ομάδων και οι θεατές στις εξέδρες, ξεσηκώθηκαν φωνάζοντας "Shay, τρέξε στη βάση ένα τώρα, τρέξε στη βάση ένα.."
Ο Shay έφτασε στη βάση, πάτησε στον βατήρα, κερδίζοντας το παιχνίδι, και όλοι τον ζητωκραύγασαν σαν τον ήρωα, που βοήθησε να νικήσει η ομάδα.

Εκείνη την ημέρα, συνέχισε με δάκρυα ο πατέρας, τα αγόρια και απο τις δύο ομάδες, και ο κόσμος στις εξέδρες, βοήθησαν να φέρουν ένα κομμάτι αληθινής αγάπης και ανθρωπιάς σ' αυτόν τον κόσμο, να δώσουν χαρά σε μια ψυχούλα, που τόσο την λαχταρούσε και που τόσο την είχε ανάγκη.

Ο Shay δεν τα κατάφερε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, πέθανε εκείνο τον χειμώνα, χωρίς όμως να ξεχάσει ποτέ, πώς ήταν ο "ήρωας" που με έκανε τόσο χαρούμενο εκείνη την ημέρα, και την χαρά που έδωσε στην μητέρα του, και που με δάκρυα αγκάλιασε τον μικρό της ήρωα σαν πήγαμε σπίτι.


Και τώρα, ..κυρίες, ...κύριοι, ...ο επίλογος..

Υπάρχουν χιλιάδες ανέκδοτα που στέλνονται δια μέσου internet, χωρίς δεύτερη σκέψη.
Μα όταν πρόκειται για ιστορίες που έχουν να κάνουν με επιλογές ζωής, οι άνθρωποι διστάζουν.
Το ακατέργαστο, το χυδαίο, και συχνά άσεμνο, περνάει ελεύθερα μέσω του κυβερνοχώρου, αλλά η δημόσια συζήτηση για την ευπρέπεια, πάρα πολύ συχνά καταστέλλεται, ακόμη και στα σχολεία η και τους εργασιακούς χώρους μας.

Εάν σκέφτεσαι να προωθήσεις αυτό το κείμενο, πιθανότατα θα κάνεις ίσως επιλογή, στα άτομα στα οποία θα το στείλεις.
Θεωρώ προσωπικά πως ανήκω στα άτομα, που πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Όλοι έχουμε χιλιάδες ευκαιρίες στην καθημερινή μας ζωή, να καταλάβουμε την φυσική τάξη των πραγμάτων.
Τόσες πολλές, φαινομενικά τετριμμένες αλληλεπιδράσεις μεταξύ δύο ανθρώπων, μας δίνουν μια επιλογή:
Περνάμε κατά μήκος ενός μικρού σπινθήρα αγάπης και ανθρωπιάς;
ή παραβλέπουμε κάθε ευκαιρία, αφήνοντας αυτόν τον κόσμο ακόμη πιό κρύο;

Ένας σοφός είπε κάποτε, "κάθε κοινωνία κρίνεται, από το πώς μεταχειρίζεται τους πιό αδύναμους ανάμεσά της"

Τώρα έχεις δύο επιλογές για το κείμενο που διάβασες..
Διαγραφή, δηλαδή δεν του δίνεις σημασία, ή..
Προώθηση, δηλαδή, αναδημοσίευσέ το...

Να έχεις μια χαρούμενη ημέρα, να έχεις μια "Shay day!"
Κάνε το σωστό, προώθησέ το, δώσε μια ακόμη μικρή ελπίδα στο να καλυτερέψει ο κόσμος μας, να γίνει πιο ανθρώπινος, πιο συμπονετικός, πιο αγνός..


...και, χαμογέλα!!! ...μας παρακολουθούν παιδιά.

35 σχόλια:

 1. Μετά από αυτό το κείμενο, δεν μπορώ να χαμογελάσω...
  Κλαίω και με δυσκολία διαβάζω τί γράφω...
  Πφφφ... Κομμάτια με έκανες...

  Καλό βράδυ, κορίτσι μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΄Καλησπέρα, κορίτσι μου!Τις ίδιες αντιδράσεις κι εγώ, εξ΄ου και η ανάρτηση.Χίλια φιλιά στην ανθρώπινη ψυχούλα σου!

   Διαγραφή
 2. Ο Shay και ο κάθε Shay πρέπει να είναι πρωταγωνιστές της ζωής
  και όχι μόνο ενός αγώνα γιατί ο δικός τους αγώνας είναι τεράστιος σε σχέση με των υπολοίπων.
  Εδώ σταματάω ότι κι αν πω είναι μικρό μπροστά στο ΜΠΡΑΒΟ που αξίζει ο κάθε Shay.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι Φλόρα μου χίλια ΜΠΡΑΒΟ σε κάθε παιδί και σε κάθε άνθρωπο που το παλεύει να ενταχθεί παρά την όποια ιδιαιτερότητα του, αλλά και ΜΠΡΑΒΟ στους γονείς που το δυναμώνουν για να διεκδικεί μια ποιοτική ζωή και σε όλους αυτούς που αποδέχονται και καταλαβαίνουν και βοηθούν .Φιλιά Πολλά.

   Διαγραφή
 3. Το συγκεκριμένο κείμενο 9αληθινή ιστορία) το είχα διαβάσει πριν πάρα πολύ καιρό που μου το έστειλε με e-mail μια φίλη και πραγματικά στην αρχή δεν γέλασα, αλλά δάκρυσα.....
  Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που έχεις τέτοια φίλη και χαίρομαι που εδώ μέσα γνώρισα ανθρώπους που έχουν αξίες.Φιλιά!

   Διαγραφή
 4. Το διάβασα με τόση προσοχή και λες και ήξερα το τέλος..Πιστεύω οτι ο Θεός δίνει δύναμη σε ιδιαίτερες στιγμές και οτι η ικανοποίηση αυτού του παιδιού ήταν το δώρο για όλα εκείνα τα παιδιά, για το πατέρα, για τους θεατές και για μας που διαβάσαμε το κείμενο.Φίλη μου κάνω κόπυ και το στέλνω μέιλ σε φίλες μου.Καλημέρα γλυκιά μου και σ' ευχαριστώ γιατί μου την ξεκίνησες με ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που αφιέρωσες το χρόνο σου να το διαβάσεις και πολύ περισσότερο που το κοινοποιείς.Συμφωνώ μετη δύναμη που δίνει ο Θεός σε τέτοιες καταστάσεις και πιστεύω κι εγώ όσοι το έζησαν αλλά και όσοι το διάβασαν έλαβαν ένα μεγάλο δώρο, αυτό που όπως το λες κι εσύ, Ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.Φιλιά πολλά & εγώ σ΄ευχαριστώ!

   Διαγραφή
 5. Καλημέρα!! Μετά από το διάβασμα του κειμένου σου δάκρυσα γιατί ίσως ακόμα υπάρχει αγάπη, ελπίδα, ανθρωπιά κι έγνοια για τους συνανθρώπους μας! Ένα μεγάλο μπράβο σ' αυτά τα παιδιά γιατί κατάλαβαν τί δώρο πήραν κι αυτά από τον Shay και τί του χάρισαν!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα είπες όλα σε 2 γραμμές, όλα τα ουσιαστικά, όλες τις μεγαλύτερες των αξιών.Φιλιά και καλό σου βράδυ!

   Διαγραφή
 6. Αρμονίτσα μου δε περίμενα από σένα κάτι άλλο...ξέρω την ευαισθησία σου..πολύ συγκινητική η ιστορία / δίδαγμα...πήρε λίγη χαρά στη ζωή του -ευτυχώς τα άλλα παιδιά δεν τον μείωσαν- και έφυγε με αυτή την χαρά... πριν διαβάσω το σχόλιο σου για την αναδημοσίευση θα σε ρωτούσα αν μπορώ να το βάλω στο φτωχικό μου..ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ότι μοιράζεται καλό μου, σε τέτοια μορφή πολλαπλασιάζεται και ειλικρινά δεν ξέρω αν σας το έχω πει, χαίρομαι πολύ όταν αναδημοσιεύετε τέτοια κείμενα και δε νομίζω, ότι χρειάζεται η άδεια μου, για να ευαισθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος.Άλλωστε δεν είναι δικό μου το κείμενο και εμένα κάποιος άλλος μου το έστειλε.Χίλια φιλιά, καλό μου!Χαθήκαμε, αλλά που θα πάει? θα καταφέρω να μαζευτώ από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου, ώστε να επανέλθω στη γειτονιά μας κανονικά.Καλό σου βράδυ.

   Διαγραφή
 7. Πολύ γλυκό και τρυφερό το μήνυμα που μας πέρασες μ' αυτή την βαθιά συγκινητική ιστορία, Γεωργία μου!
  Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες στη ζωή, που δίνουν τιτάνιο αγώνα για πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα! Το προωθώ κι εγώ όπου μπορώ! Να είσαι καλά και να έχεις ένα γλυκό κι όμορφο απόγευμα!
  Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ΄ευχαριστώ καλή μου για το όμορφο σχόλιο σου και χαίρομαι για την κοινοποίηση.Αν μια φορά, λέω, Αν βρεθούμε σε τέτοια θέση, σαν αυτή των οπαδών ή των παιχτών, να κάνουμε, όσοι περισσότεροι γίνεται, το ίδιο...και που & που, ας λέμε και ένα ευχαριστώ στο Θεό, για τα "δεδομένα"(αλλά αυτό είναι μια άλλη ανάρτηση).Πολλά Φιλιά, επίσης.

   Διαγραφή
 8. Καλησπέρα!
  Το κείμενο το γνωρίζω, μου το είχαν προωθήσει κι εμένα με mail. Είναι συγκλονιστικό και σε κάνει να δεις πολλά πράγματα με άλλο μάτι...
  Καλό απόγευμα να έχεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλό σου βράδυ "πιθηκάκι" μου!Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Ανθρωποι, που κοιτούν την ουσία και όχι "το δήθεν και το φαίνεσθαι".Καλό είναι μετά από τέτοια κεντρίσματα να κάνουμε μια ενδοσκόπηση για να βρούμε που "πάσχουμε", ώστε να διορθωθούμε.Πολλά φιλιά!

   Διαγραφή
 9. Με πολύ προσοχή διάβασα την υπέροχη αυτή ανάρτηση που μέσα από την πλοκή της έδωσε μηνύματα αγάπης ,ανθρωπιάς και ευαισθησίας . Αρμονία μου , πάντα όμορφα και αρμονικά μηνύματα να διασκορπίζεις !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μακάρι να μ πορούσα να σκόρπιζα την αρμονία γύρω μου! ..δεν είναι εφικτό..κάνω όμως μικρά βήματα, στο μπόι το δικό μου, για έναν περισσότερο αρμονικό κύκλο,ξέρεις όπως αυτούς τους ομόκεντρους που κάνει το βότσαλο όταν πέσει στη θάλασσα.Πολλά φιλιά.

   Διαγραφή
 10. Your messages are always sweet and deep, but this one is very emotional. I didn' t smile...only tears!!! Thanks for sharing this important story
  Kisses
  Alessandra

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τhanks for your sweet message.Τhe story is very interesting for all people!Kisses!

   Διαγραφή
 11. Το είχα διαβάσει πριν από καιρό, Γεωργία μου, και είχα συγκινηθεί πολύ! Πολύ καλά έκανες και το αναδημοσίευσες!!!
  Φιλάκια και καλό ξημέρωμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα και καλή βδομάδα, Μαριάννα μου.Χαίρομαι που την έχεις ακούσει πάλι .....και πραγματικά αξίζει τις αναδημοσιεύσεις και αν κρίνω από τις αντιδράσεις εδώ, ήταν καλό που την αναδημοσίευσα.Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 12. Εύγε για την ανάρτηση!

  Συγκινητικό είναι 'κάτι', μόνον όταν αυτό μας ΣΥΝ-ΚΙΝΕΙ, μας διδάσκει να εγερθούμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ευθύς αμέσως από την πνευματική ραστώνη και να παλέψουμε την απόλυτη έλλειψη αυτογνωσίας μας...

  Ευ-λογημένο Σαββατοκύριακο!

  (Έχω αναρτήσει το παρόν, εδώ: http://paishellas.blogspot.gr/2013/10/2.html).

  Ευχαριστώ πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ σας ευχαριστώ πολύ, για το σχόλιο σας και απλά να συμφωνήσω, με την ετυμολογία της λέξης Συν - κινηση!Καλή και δημιουργική βδομάδα!

   Διαγραφή
 13. Απίθανη η ανάρτηση. Μηνύματα αγάπης...τι άλλο θέλουμε?
  Να περνάς πάντα όμορφα
  Φιλιά-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Χίλια μπράβο για την υπέροχη ανάρτηση, Γεωργία μου, και ας με έκανες να δακρύσω!
  Μηνύματα ανθρώπινα, μηνύματα που "βγάζουν" μοναδικά το ανυπέρβλητο μεγαλείο της ψυχής και της καρδιάς!! Πολλά φιλάκια και καλή Κυριακή να'χεις, καλή μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αξίζουν, καλό μου αυτά τα δάκρυα!!!..έτσι μιλάει η ψυχή!!!!Καλή βδομάδα και την αγάπη μου!

   Διαγραφή
 15. Ιστορίες δύναμης.. με κάνουν κι εμένα να αναρωτιέμαι για ποιο λόγο επιλέγουμε να μοιραστούμε τα απρόσωπα και τα φθηνά κι όχι πραγματικές ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή. Είναι τόσες οι πληροφορίες στον κυβερνοχώρο που είναι πραγματικά αδύνατο να τις ελέγξεις και να τις φιλτράρεις όλες ως όφειλες.
  Φιλί γλυκό από Μελβούρνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν θα ήσουν αυτή που είσαι , αν δεν έθετες αυτές τις ερωτήσεις, σχετικά με τα ουσιαστικά της ζωής.Απλά προσπαθούν να μας μάθουν έτσι, να είμαστε μια μάζα που το μόνο που θα ενδιαφέρει τον καθένα που ανήκει σε αυτή, θα είναι ο εαυτούλης του.Ευτυχώς είμαστε αρκετοί ακόμα που αντιστεκόμαστε και γι΄αυτό θα πρέπει να διαδίδουμε τέτοιες ιστορίες.Σε φιλώ , καλό μου & μια μεγάλη αγκαλιά. Φιλιά.

   Διαγραφή
 16. Να'σαι καλά Γεωργία μου!
  Κλαιω και χαίρομαι που κλαίω!
  Σε ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα!Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από σένα.Καλή βδομάδα και μια τρυφερή αγκαλιά!
   α!....και είμαι εγώ αυτή που ευχαριστεί.

   Διαγραφή
 17. καλημερα και καλη εβδομαδα! καλως σε βρηκα! σε ανακαλυψα μεσω της Αριστεας μας!
  υπεροχο μπλοκ και απιθανη αναρτηση!!!! να εισαι καλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλώς όρισες!Θα χαίρομαι να συναντιόμαστε.Θα έρθω κι εγώ από το δικό σου χώρο!.κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Να είσαι κι εσύ καλά!

   Διαγραφή